Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 maart 2010

‘Gemeentelijk tekort maximaal drie miljoen euro’

LISSE – De gemeente houdt rekening met een korting van maximaal drie miljoen euro op de algemene uitkering van de Rijksoverheid. Om een deel van dit tekort op te vangen, voert de gemeente een solidariteitskorting in, waarbij geen uitzonderingen worden gemaakt. Dit moet vanaf 2014 een jaarlijkse bezuiniging opleveren van 300.000 euro.
Een ambtelijk advies laat weten dat er op een aantal zaken echter niet bezuinigd kan worden, zoals het inkrimpen van het ambtenarenbestand, zo blijkt uit de ‘Stand van zaken bezuinigingen’ dat woensdag 24 maart aan de commissie Maatschappij en Financiën wordt voorgelegd. Overigens maakte het voormalige college van burgemeester en wethouders eind februari bekend dat de raadsleden extra inkomsten mogen ontvangen. Zij krijgen voortaan een vergoeding als zij ook lid worden van (incidentele) raadscommissies. De vergoeding hiervoor bedraagt 5% van de raadsvergoeding op jaarbasis.