Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 maart 2010

Gratis computers voor politici

LISSE – De voormalige gemeenteraadsleden mogen hun door de gemeente in 2006 in bruikleen gegeven computers en laptops behouden. Het door de inwoners medegefinancierde onderhoudscontract, een licentie op MS Office en de beveiligingssoftware lopen wel af. Daarnaast wil de gemeente een andere opzet voor vergoedingen van de computerapparatuur hebben. Dit bleek uit gemeentelijke stukken die dinsdag 16 maart openbaar gemaakt werden.

Tot nu toe ontvingen de raadsleden naast de gratis in beheer gegeven ook een maandelijkse onkostenvergoeding van 30 euro bruto per maand. Door een wijziging in de belastingwetgeving wordt deze vergoeding veranderd naar 20 euro netto; zo ontvangen de raadsleden in feite een hoger bedrag dan voorheen. De totale kosten voor de gemeente bedragen voor deze onkostenvergoeding in vier jaar 23.040 euro.

Daarnaast mag ieder gemeenteraadslid en commissielid voortaan tijdens één raadsperiode gedurende drie jaar elk jaar een belaste vergoeding van 30% van de aanschafprijs met een maximum aanschafprijs van 1000 euro uit laten keren. De gemeente betaalt hierdoor 21.600 euro per vier jaar voor deze tegemoetkoming in de onkosten.
Het is echter niet alles goud wat er blinkt voor de raadsleden. In de komende tijd van bezuinigingen worden ook zij niet ontzien, zo blijkt uit het ambtelijke rapport: ‘Het door de afdeling Facilitair leveren van inktpatronen en dergelijke aan het college en de raad wordt stopgezet.’