Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2010

Start bouw speeltuin Beatrix

SASSENHEIM – Op dinsdagmiddag 30 maart om 16:00 uur wordt na zes jaar eindelijk begonnen met het realiseren van speeltuin Beatrix. De oude speeltuin verdween in 2006, zodat de nieuwbouwwijk Oranjebuurt gerealiseerd kon worden. In 2004 werd al gesproken over het feit dat de nieuwe speeltuin in 2008 er zou zijn. Nadat onlangs ook het allerlaatste bezwaarschrift tegen de komst van de speeltuin door de rechter is afgewezen, kunnen de kinderen over enkele maanden eindelijk in hun eigen wijk spelen.

Door Joep Derksen

Niet voor niets Heidy de Bruin, bestuurslid van de speeltuinvereniging Beatrix, dan ook zeer blij met de recente ontwikkelingen. “De komst van de speeltuin is jarenlang uitgesteld, de ene keer vanwege het faillissement van een aannemer, dan vanwege vorstverlet of omdat het terrein als bouwopslag gebruikt moest worden. De laatste plannen waren om de speeltuin met Pasen te openen, maar nu hopen we dat de kinderen er in de zomer kunnen spelen. Het liefst eerder natuurlijk, want iedere week is meegenomen.”

Tot de tijdelijke opheffing van de speeltuin in 2006, was het speelterrein alleen beschikbaar voor leden van de Speeltuinvereniging Beatrix. Op haar hoogtepunt waren er meer dan 300 mensen lid van deze vereniging. De nieuwe speeltuin is echter openbaar en het is niet per definitie noodzakelijk om lid te worden van de speeltuinvereniging of om een kaartje te kopen. Denkt De Bruin dat de mensen desalniettemin jaarlijks 10 euro willen bijdragen of zal de vereniging zichzelf opheffen? “We hebben zeker niet besloten om onszelf op te heffen en blijven proberen om ons werk voort te zetten. We snappen dat de gemeente heeft besloten om er een openbare speelplaats van te maken, want de kinderen willen vaker spelen dan alleen tussen bijvoorbeeld 15:00 uur en 17:00 uur.”

Kleuterdag

Ze vervolgt: “Maar als vereniging organiseren we veel leuke evenementen, waarvoor we zo’n zeven keer per jaar het speelterrein afboeken speciaal voor onze leden, variërend van een barbecue, een tentennacht tot een speciale kleuterdag.” Op het speelterrein komen onder meer een natuurlijk speeleilandje, kabelbaan, schommels en een toestel van klimkubussen. Ook het verenigingsgebouw keert terug. De Bruin: “We zijn er voor onze leden, maar fungeren dus niet als oppas. De ouders zullen echt met hun kinderen mee moeten gaan om op hen te letten. Dat is dan weer het nadeel van een openbare speeltuin. Het verenigingsgebouw wordt door ons gerund, maar we passen dus niet op de kinderen.”
De opening van de speeltuin gebeurt op dinsdag 30 maart om 16:00 uur. De paashaas is er dan ook. Voor meer informatie: www.speeltuinbeatrix.com.