Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 maart 2010

Uitplaatsen alleen in combinatie met multifunctioneel gebeuren

VOORHOUT – “Alleen onze hockeyvereniging uitplaatsen naar de Roodemolenpolder zie ik als een probleem. Er moet ook gepraat worden over de spreiding van de kosten en het binnenhalen van nieuwe kostendragers.” Ben Teuben, oud-voorzitter en huidig lid van de strategiecommissie van de MHC Voorhout, laat weten dat er best te praten valt over de verplaatsing van de hockeyclub naar de Roodemolenpolder. Maar niet ten koste van alles.

Door Joep Derksen

Teuben informeert: “Aan het uitplaatsen zitten wel wat haken en ogen, want dat brengt vergaande consequenties voor de club. Het is op zich een goede gedachte, maar dat willen we dan wel combineren met een multifunctioneel gebouw, zodat er bijvoorbeeld een buitenschoolse opvang in kan zitten. Ook is het belangrijk dat we praten over de spreiding van de kosten, want het enkel uitplaatsen is op dit moment voor onze club een kostbare zaak.”

Hij vervolgt: “Nu hebben we precies voldoende aan onze twee velden op De Elsgeest. Bij het uitplaatsen moet je naar een locatie gaan waar drie of vier velden gerealiseerd zijn. Ook ons hele clubhuis moet nieuw gebouwd worden en dat brengt tevens extra kosten met zich mee. Op de korte termijn matchen de inkomsten en kosten dus niet met elkaar. Aan de andere kant, als we blijven zitten op het sportpark en we krijgen een derde veld, dan is dat voor ons ook een optie. Maar als we kunnen blijven, dan moet het clubhuis wél worden uitgebreid. Dat vergt dus eveneens een aanzienlijke investering in de huidige locatie. Voor ons is deze oplossing een veiligere optie dan het sec uitplaatsen van de vereniging, al is dat wellicht niet het meest ideaal voor het sportpark De Elsgeest zelf.”
Wethouder Wim Hollart informeert via een gemeentelijk woordvoerder: “Het uitplaatsen van de hockeyvereniging naar de Roodemolenpolder is een van de voorstellen die er liggen. Inderdaad heeft een bureau bij de voetbalclub geïnventariseerd wat de stand van zaken is. Maar het sec verplaatsen van de hockeyvereniging staat niet op de rol.”