Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2010

Klassejustitie

NOORDWIJK – Enkele weken geleden sloegen de gemeente en de Noordwijkse School de handen ineen om het stoepparkeren tegen te gaan. Alle leerlingen kregen een briefje mee om hun ouders erop te wijzen dat – ondanks het schrijnende tekort aan parkeerplaatsen – het ten strengste verboden was om de auto’s enkele minuten lang op de stoep te parkeren bij het wegbrengen of ophalen van de kinderen.

Op maandag 1 maart was wethouder Vroom aanwezig tijdens een speciale actie om het stoepparkeren in te dammen. De stoep werd met hekken afgeblokt om de ouders te verhinderen hun mobiel op het trottoir te parkeren. Volgens Vroom was het een geweldig succes: Het afzetten van de stoep is een signaal om de ouders bewust te laten worden van hun parkeergedrag.”
Het lijkt er echter op dat de gemeente met twee maten meet. De medewerkers van de door de gemeente ingehuurde MareGroep hadden donderdag 8 april geen boodschap aan de veiligheid van de kinderen. Zij parkeerden hun bus pontificaal op het stoeppad, terwijl ze vlakbij stonden te schoffelen.