Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2010

Ambtenaren maken kunst

LISSE – Voortaan mogen ambtenaren hun eigen kunstwerken en kunstwerkjes ophangen in het gemeentehuis. Hierdoor kunnen de inwoner genieten van de creatieve uitspattingen van de mensen waar ze het niet van verwachten. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) maakte dinsdag 27 april bekend dat hij dit een goed initiatief vond van zijn collega-wethouder Adri de Roon (D66): ‘Het doel is om het gemeentehuis ook echt het huis van de gemeente te laten zijn.’

Het is niet zo dat ieder figuurzaagresultaat aan de wand wordt gehangen, verzekerde Van Zelst. Alle tentoon te stellen werken ondergaan een kwaliteitstoets door de werkgroep ‘Expositieselectie’. Zo’n expositie duurt zes weken, waarbij de kunstwerken worden opgehangen in de hal van het gemeentehuis en de muren van het trappenhuis tot aan de eerste verdieping. Ook aan de muren van een deel van de gang op de begane grond worden de creaties opgehangen. De expositie is uitsluitend tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor het publiek toegankelijk. Op dit moment wordt nog niet overwogen om dranghekken te plaatsen.