Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2010

Klussen voor survival

VOORHOUT – Voor een heitje (ouderwets kwartje) doen ze het niet, maar een dozijn jongeren steekt deze maanden de handen flink uit de mouwen om de nakende zomer op survival te kunnen. Of het nu gaat om klussen aan huis, tuinieren of het begeleiden van kinderen bij spelletjes op de 5-meiviering. Johan van Weeghel van het ambulante jongerenwerk kwam met het idee om de jongeren tussen 12 en 18 jaar te laten werken voor hun survivalreis. De jeugd pikte het enthousiast op en ook de gebruikers zijn razend tevreden.

Door Joep Derksen

Zo ging een aantal van de jongens langs bij Riet van ’t Hof. Ze liet weten: “We lazen een berichtje in de krant over de klussen die deze jongens wilden uitvoeren. Mijn man en ik zijn niet van die krachtpatsers en ze kunnen ons mooi helpen de tuin op orde te krijgen. Zij blij, wij blij. Ik betaal voor hun diensten tachtig euro en daarvoor wordt de tuin gesnoeid en geveegd. Het bevalt prima, de jongens zijn aardig en de idee dat ze werken voor hun vakantie, onderschrijf ik van harte.”

Van Weeghel informeert: “We voeren klusprojecten uit, dus incidentele klussen en geen vast werk en hebben al behoorlijk wat klussen uitgevoerd. Vorige week hebben we samen met het shantikoor een corsowagen gestoken. Op vijf mei hebben de jongeren geholpen bij het begeleiden van spelletjes op de Herenstraat. In plaats van een zooitje te maken, helpen ze op te ruimen. En wat dacht je van de kunstgraffiti die we op de muur bij Dekker Tennis hebben gezet: dit deden we in opdracht, om de wilde graffiti tegen te gaan. Dat soort zaken kunnen we vaker doen.”

Twee van de jongeren, Lars en Dyon zijn ook enthousiast. “Ik vind het leuk om met deze heg te werken”, informeerde Dyon. “En dat Shantikoor maakte mooie muziek”, vulde Lars aan. Voor meer informatie of om de jongeren in te schakelen voor incidentele klussen: johan@factorw.nl.