Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juli 2010

Anti-kraak in ROC gebouw

LISSE – In het ROC-gebouw mag de komende twee jaar antikraak gewoond worden. Het college van burgemeester en wethouders maakte dit besluit dinsdag 22 juni bekend. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet weten dat de huidige eigenaar van het ROC-gebouw aan de Van Ostadestraat een tijdelijke ontheffing voor 24 maanden is verleend.

Het ROC-gebouw wordt niet meer als schoolgebouw gebruikt en stond al enige tijd leeg. Om verloedering en ongewenste activiteiten te voorkomen, in en rondom het gebouw, is het tijdelijk verhuurd aan anti-kraak organisatie Ad Hoc Beheer. Een omwonende heeft hiertegen bezwaar gemaakt, maar dat bezwaar is afgewezen door de gemeente. Overigens staat de ROC-locatie op de nominatie om gesloopt te worden. Wooncorporatie Stek heeft aangegeven dat zij vanaf september de plannen voor deze locatie weer serieus oppakken.