Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juli 2010

Dagopvang onder curatele

LISSE – Een niet bij naam genoemd dagopvang krijgt in 2010 een vervroegde en verscherpte reguliere inspectie van de GGD. Dit blijkt nadat de resultaten van een kwaliteitscontrole op een rijtje gezet werden. Het college van burgemeester en wethouders bracht de resultaten dinsdag 22 juni naar buiten.

‘Er zijn vijftien rapportages opgevoerd voor 2009. Het gaat om zes inspectierapporten over kinderdagverblijven en negen inspectierapporten over buitenschoolse opvanglocaties. Deze scoorden uiteindelijk allemaal voldoende’, aldus een ambtelijk verslag. Die ‘voldoende’ kwalificering kwam echter niet gemakkelijk. In maar liefst twaalf van de vijftien gevallen was daarbij overleg en overreding door de GGD voor nodig. Het ging hier om vijf dagopvanginstellingen en zeven buitenschoolse opvanginstellingen. De gemeente heeft geen handhavingsancties hoeven uitvoeren, maar er is wel sprake geweest van een meldingsactie bij een dagopvang. Het college heeft met de GGD afgesproken dat bij deze dagopvang in 2010 een vervroegde en verscherpte reguliere inspectie zal plaatsvinden.
Een gemeentelijk woordvoerder laat weten: ‘De meldingsactie heeft betrekking op een melding die ging om het kind-leidster ratio in een kinderdagverblijf in Lisse. Er zouden niet voldoende leidsters op de groep staan. De GGD heeft een controle uitgevoerd en de situatie is hersteld.’