Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2010

Maatje “0”

“Het magazine missREAL gaat niet alleen over eetstoornissen en ‘all about Kim’. Evenmin is missREAL een aanklacht tegen de maatjes “0”. We zeggen niet wat goed of slecht is, maar vertellen over zaken als liposuctie en wanneer het wel en niet goed gaat. Wij willen de echtheid tonen; de mooiste schoonheid is jezelf zijn. Dat kan met nagellak en lippenstift, maar ook als je jezelf lekker voelt in een tuinbroek.”

Kim Out heeft persoonlijk wel wat tegen maatjes “0”, zo laat ze weten: “Het maatje “0” als schoonheidsideaal heeft mijn wereldbeeld bepaald. Alle modellen hoeven niet maatje 50 te hebben, maar met dat maatje “0” zijn ze niet gezond. Het is niet goed om zo dun te zijn.” Het tijdschrift zelf is absoluut geen aanklacht tegen de mode-industrie. Sterker nog; krachtige foto’s worden afgewisseld door fascinerende verhalen. De column van Hugo Borst over Daphne Deckers heeft landelijk al stof doen opwaaien, een nieuwe garde fotografen geven een frisse kijk op schoonheid en met negen complimentenkaartjes kan de missREAL-lezer evenveel mensen blij maken.

De hoofdredacteur vertelt: “De oplage is 50.000 exemplaren en het aantal verkochte exemplaren wordt pas aan het eind van deze maand bekend gemaakt. Ik vind 1.000 verkochte exemplaren al veel, want voor mij is elke persoon er één, maar natuurlijk vind ik vind het belangrijkst dat zoveel mogelijk mensen missREAL lezen. En nadat ze het tijdschrift uit hebben hoop ik dat de lezers beseffen dat schoonheid subjectief is. Ik weet dat mensen niet beter over zichzelf gaan denken door het lezen van één blad, maar hoop dat dit ook iets teweeg brengt. Nog altijd praten mensen vaak niet over hun problemen omdat ze zich schamen. Ik heb wel verteld wat ik meegemaakt heb en schaam me er nu niet meer voor, al heeft dat jaren geduurd.