Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2010

Kat kost veel gemeenschapsgeld

LISSE – Een kat die zijn onderkomen heeft aan de Lisbloemstraat 7, verspeelde vorige week zes van haar zeven levens. Het dagelijks rondstruiende dier werd door de eigenaren sinds donderdag 9 september vermist. Enkele dagen leek het erop dat het beestje nooit meer terug zou komen. Zaterdag 18 september was echter een jammerlijk geluid te horen vanuit de CNB. Onmiddellijk werden alle hulpverlenende instanties opgeroepen om hulp te verlenen. Met hulp van enkele gemeenteambtenaren, politie en brandweer is de kat uiteindelijk in een van de hallen aangetroffen.

Hoeveel geld de reddingsactie van deze kat de gemeenschap heeft gekost, kon een gemeentelijk woordvoerder niet zeggen. Wel liet ze weten: ‘Afgelopen vrijdag heeft de brandweer een oefening gehouden in de voormalige CNB-hallen. De eigenaar van de kat (wonende aan de Lisbloemstraat) kwam erachter dat hij zijn kat kwijt was en vermoedde dat de kat de CNB binnen was gegaan tijdens de brandweeroefening. De eigenaar belde daarom de politie. De politie heeft toen de gemeente gebeld omdat die als beheerder altijd een sleutel van het pand had. Dat is echter niet meer het geval. De politie werd verwezen naar de brandweer. De brandweer had wel een sleutel en is samen met de eigenaar op zoek gegaan naar de kat, die ook werd gevonden.’