Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2010

Wilde dieren mogen wél poepen

KATWIJK – Een hondenpoepverbod langs de strook tussen de Cantineweg en het duingebied. Hierover moet de gemeenteraad een beslissing nemen, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op woensdag 15 september.

Commissielid Hans Vingerling (Gemeente Belangen) wilde weten hoe ver het college zou gaan in het poepverbod. “Ik begrijp dat het hier gaat om het onder controle krijgen van de stikstofdioxide. Maar mogen vossen en herten binnenkort ook niet meer hun uitwerpselen laten vallen? Het probleem met de hondenpoep kan toch met een depodog worden opgelost?” Wethouder Daan Binnendijk liet weten dat het college verschillende maatregelen in overweging neemt en dat de depodog hier een van is. “We kunnen wilde dieren niet verbieden om een grote boodschap te doen, maar het is wel zo dat uitwerpselen van honden een bepaalde hoeveelheid stikstofdioxide veroorzaken. Een verbod om honden hun behoeften te laten doen, zal soelaas bieden.” Als dit verbod wordt ingesteld, geldt dat niet voor het hele duingebied, alleen vlak langs de Cantineweg.