Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 oktober 2010

Hoop voor kinderboerderij en bibliotheek

TEYLINGEN – Hoop gloort voor de kinderboerderij in Voorhout. Wethouder Kees van Velzen (CDA) liet weten dat de 6.000 euro generieke subsidie weliswaar komt te vervallen, maar dat de gemeente ervoor open staat om financieel bij te springen, “als er specifieke investeringen gedaan moeten worden.” Dit zou betekenen dat een groot deel van het vrijwilligerswerk op de huidige manier gecontinueerd kan worden. Bij grote uitgaven kan vervolgens bij de gemeente voor een subsidieaanvraag aangeklopt worden.

De Bibliotheek Bollenstreek moet de komende jaren 300.000 euro bezuinigen; hierdoor dreigen de twee vestigingen in Voorhout en Warmond te moeten sluiten. Wethouder Karin Lambrechts (VVD) opende dinsdag 28 september de deur voor mogelijke alternatieve subsidies op een kier: “Er zijn wellicht mogelijkheden dat de gemeente bijspringt voor specifieke investeringen. Maar dan moet de bibliotheek wel met een briljant plan komen.”