Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Speeddaten voor een baan

LISSE – Vijf minuten speeddaten met je potentiële werkgever. Deze nieuwe manier van solliciteren werd donderdag 7 oktober aangeboden tijdens de Landelijke Banenmarkt die plaatsvindt bij het UWV WERKbedrijf (Hobahostraat 92). In deze zogeheten ‘speedmeets’ kunnen werkgevers kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben en kan de sollicitant zichzelf op de best mogelijke manier presenteren.

Jim Groen is adjunct vestigingsmanager en samen met Marije Egberts, senior werkcoach werkgeversteam, is hij al weken in de weer om van de Landelijke Banenmarkt in Lisse een groot succes te maken. De voortekenen zijn gunstig, want met een nieuw kabinet waait er ook een frisse wind door het nieuwe politieke landschap. De werklozen worden extra gestimuleerd om – al dan niet – passende arbeid te zoeken en bemiddelende organisaties zullen steeds vaker worden afgerekend op hun succesfactor in deze. Iedereen wil het liefst een baan die bij haar of hem past, dus deelnemen aan een rondje ‘speedmeet’ brengt de werkzoekende binnen korte tijd met veel verschillende werkgevers in aanraking.

‘Niet iedereen kan deelnemen aan de speedmeets’, zo laat Groen weten. ‘wij selecteren de potentieel meest geschikte kandidaten voor de bedrijven die stands huren op die dag. Per uur komen er dan vijf kandidaten langs.’ De bezoekers aan de Landelijke Banenmarkt kunnen daarnaast hun curriculum vitae laten nakijken. Tevens zijn er die dag meerdere uitzendbureau’s aanwezig, die samen honderden banen tot hun beschikking hebben. Groen: ‘We wonen hier met z’n allen wat dat betreft in een goede omgeving. Als UWV hebben we voor onze cliënten contacten met bedrijven op Schiphol, maar ook in Leiden en Nieuw Vennep. Mede hierdoor heeft 60% van de nieuw ingeschreven werklozen dit jaar al een nieuwe baan kunnen krijgen.’
De Landelijke Banenmarkt vindt plaats op donderdag 7 oktober, van 14:00 uur tot 20:00 uur, bij UWV WERKbedrijf, Hobahostraat 92, 2161 HE Lisse. W: www.werk.nl.