Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Geen permanente terrasontheffing

LISSE – De tapasbar en shoarma Ibis hebben voor een jaar een ontheffing ontvangen voor het plaatsen van een terras op ’t Vierkant. Dat zinde de eigenaren niet, aangezien ze deze ontheffing voor onbepaalde tijd wilden hebben. Daarom dienden ze een bezwaarschrift in, maar dit is door het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 november verworpen.

Lange tijd zijn de tapasbar en shoarma Ibis de enige bedrijven geweest die een terras op ’t Vierkant hadden. Dit jaar realiseerden echter ook Het Lisser Spijshuis en De Vier Seizoenen een terras. Eigenaar De Krieger was van mening dat wethouder Bas Brekelmans (VVD) in april de toezegging had gedaan dat de ontheffing van zijn etablissement voor onbepaalde tijd zou worden verstrekt. Een gemeentelijk woordvoerder vertelt hier namens Brekelmans over: ‘Hij heeft in april met wat horecaondernemers ter plaatse gekeken. De Krieger was er bij en toen heeft Brekelmans aangegeven dat het Vierkant opnieuw ingericht wordt. Als dat gebeurd is, kunnen we kijken naar de mogelijkheid om het voor onbepaalde tijd in te richten.’
Vooralsnog blijft de terrasontheffing voor alle horeca-etablissementen aan ’t Vierkant dus slechts een jaar gelden, waarna een nieuwe ontheffing moet worden aangevraagd.