Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

Sharing Success Gala is groot succes

NOORDWIJK – Vijfhonderd gasten in Grand Hotel Huis ter Duin waren zaterdag 13 november getuige van een uiterst bijzonder evenement. Dankzij hun genereuze aanwezigheid bij het Sharing Success Gala 2010 en de inzet van bekende artiesten als Ernst Daniël Smid, Ben Cramer en Wesley Klein waren de kinderen in de ontwikkelingslanden de grote winnaar. Ruim een miljoen euro werd tijdens het Gala opgehaald; dit bedrag wordt door de Sharing Success Foundation gebruikt om projecten op te zetten, zoals de aanschaf van rolstoelen voor kinderen, het installeren van generatoren en watertanks en de aanschaf van spel- en ontwikkelingsmaterialen om de motorische ontwikkeling te stimuleren.

Het begon allemaal tien jaar geleden, toen Bernd Schneider (bekend als jurylid bij Popstars) en zijn vrouw in contact kwamen met het vierjarige meisje Agatha. Dit kindje had geen handen en maar één goed functionerend been; hoe lang zij nog te leven had, was niet te voorspellen. Schneider besloot toen om haar met 25.000 euro te sponsoren, zodat zij een verwachtingsvol leven kon leiden. Schneider: “Daar is Sharing Success mee begonnen. Agatha was compleet kansloos en nu heeft ze een goede toekomst.” Tien jaar later heeft Sharing Success ruim zes miljoen euro ingezameld en zijn tienduizenden kinderen geholpen.
Het Sharing Succes Gala 2010 was, onder leiding van animator Henk-Jan Smits, dus een groot succes, want de opbrengst van 1.050.350 euro werd bijna geheel opgebracht door de aanwezige gasten, die per stoel 495 euro betaalden en ook genereus projectcertificaten kochten voor 50 euro per stuk. Met die projectcertificaten konden ook mooie prijzen gekocht worden, maar het werden geen lootjes genoemd, anders zou een deel van de opbrengst af moeten worden gestaan aan de belastingdienst. En dat zou over de ruggen van de minder bedeelde kinderen zijn.