Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

Oude Duinboerderij in vlammen op

VOORHOUT – Twee hooibalen en één honderden jaren oude duinboerderij, met bollenschuur, gingen zondagochtend 14 november in vlammen op. Vier brandweerkorpsen rukten uit om het oude pand te redden van de ondergang, maar hun moeite was tevergeefs. Bij aankomst van de brandweerwagens was er al sprake van een uitslaande brand, waarbij de vlammen tien meter hoog de lucht in sloegen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden, maar het sterke vermoeden bestaat dat de branden zijn veroorzaakt door een pyromaan, danwel een jongere die wat al te enthousiast is met zijn aansteker.

Door Joep Derksen

’s Ochtends vroeg bij het ochtendgloren staan vier brandweerwagens op de Prinsenweg naast het verloren gegane pand op nummer 5. Meer dan nablussen en de resten gecontroleerd uit laten branden zat er voor de brandweermensen, die een heel korte nacht hadden, niet meer in. “Reddeloos verloren”, constateerde een van hen droogjes.
Buurtbewoner William van Kampen komt aanlopen en kijkt naar de restanten van de duinboerderij die ooit nog aan zijn opa had toebehoord. “Dit was te verwachten, want het pand staat al twee jaar leeg, terwijl er geen toezicht op is. Nu is het dan toch gebeurd dat het afgebrand is.” Op aanwijzingen van een journalist/fotograaf vond de politie een aansteker langs de Prinsenweg, op zo’n honderd meter van de plaats delict; het is wellicht het eerste spoor dat moet leiden naar de aanstichter van de branden.