Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

Sint is weer in streek

KATWIJK – En daar kwam de stoomboot uit Spanje weer aan. Honderden kinderen stonden zaterdag 13 november met hun ouders op het Katwijkse strand te wachten tot de Sint de laatste honderden meters op het water met de reddingboot van de KNRM zou afleggen. Sinterklaas kwam iets later dan het voorspelde tijdstip van 14:00 uur, maar dat had waarschijnlijk te maken met het getij. Pas toen het vloed begon te worden, tot schrik of vreugde van enkele kleutertjes die plots natte voeten hadden, kon de Sint om tien over twee aan strand gezet worden. “Daar is tie!”

Als een ware held werd de goedheiligman binnengehaald en een haag aan pappa’s en mamma’s met hun kinderen verwelkomden de migrant. De Sint had voor iedereen een vriendelijk woord en zwaaide links en rechts. Ook de pieten en grieten (vrouwelijke pieten) herkenden alle kinderen: “Wat ben jij groot geworden!” Na de aankomst op het Katwijkse strand vervolgden de Sint zijn intocht op een wagen, voortgetrokken door twee bruine paarden, neefjes van Americo. Duizenden mensen stonden langs de weg en winkelstraten om een glimp van de Sint op te vangen. “Daar is tie, pappa!”

Zaterdagavond zetten duizenden kinderen in de Duin- en Bollenstreek met kloppende hartjes hun schoentjes, gevuld met een wortel of een suikerklontje. “Zou ik dit jaar lief genoeg zijn geweest en krijg ik een cadeautje van de Sint?” Die twijfel werd zondagochtend weggenomen: “Ik ben toch lief geweest! Een Kado!”