Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

Total loss door botsing

VOORHOUT – Door een frontale botsing op de Oosthoutlaan werden twee auto’s total loss verklaard. De beide chauffeurs kwamen er wel zonder kleerscheuren af. Het voorval vond plaats op donderdag 11 november, net na 14:00 uur.

Rob Wareman, woordvoerder politie, informeert hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. “De Volkswagen Caddy reed op de Oosthoutlaan richting de Kruidenschans. Door gladheid op het wegdek, vermoedelijk vanwege bladeren op de weg, gleden de wielen weg en nam deze auto de bocht te wijd. Hierdoor kwam de auto die op de andere weghelft kwam en botste deze op de Renault Megane Scenic.”

De klap was zo hard dat de airbags van beide auto’s afgingen. Wareman: “De ambulance kwam ter plaatse, maar bij geen van beide bestuurders is letsel geconstateerd. Wel zijn beide auto’s total loss verklaard en door de politie ingevorderd; ze mogen het verkeer niet meer in.”

Beide chauffeurs moesten blazen, zoals gebruikelijk is in aanrijdingssituaties, maar er was geen sprake van alcoholgebruik. Is de Oosthoutlaan een onveilige weg? De politiewoordvoerder: “Nee, de weg slingert behoorlijk door de wijk, waardoor de snelheid van het verkeer al automatisch vrij laag ligt.”