Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2010

En nu doorpakken!

LISSE – Dat is de kreet van het huidige college van VVD, Nieuw Lisse en D66. Hoe druk de politiek momenteel wel blijkt te zijn met het nemen van besluiten en het opzetten van nieuwe initiatieven bleek maandagavond 29 november tijdens het raadspresidium. De raadsgriffier gaf de politieke partijen ter overweging om de gehele maand januari geen commissievergaderingen of gemeenteraadsvergadering te houden, omdat er geen raadsstukken op de agenda zullen staan.

Wethouder Adri de Roon (D66) voegde hier aan toe dat er in januari wel gesproken zou kunnen worden over een collegebesluit aangaande de toekomst van de vertrouwenspersoon. En ook de politie moet nog een keer langs komen om de stand van zaken aangaande de veiligheid in Lisse te bespreken. Een aantal partijen zag een maandje zonder politiek echter wel zitten.

Presidiumlid Kees Schrama (Nieuw Lisse): ‘Bespreek deze onderwerpen maar in februari.’ Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD): ‘Het is overdreven om voor één agendapunt bij elkaar te komen.’ Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) was een andere mening toegedaan: ‘We kunnen in ieder geval de commissievergaderingen van Maatschappij & Financiën en Ruimte & Infrastructuur samenvoegen op één avond.’ Hij werd gesteund door fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) en presidiumlid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie). Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) vond dat niet noodzakelijk: ‘Deze informatie valt niet onder de commissie waar ik bij zit; ik hoor de informatie wel van mijn fractiegenoot.’
Vermeulen deed nog een poging om haar collega-politici te overtuigen: ‘Laat de presentatie van de politie doorgaan, anders moet je de vergadering in februari weer volproppen.’ Na de constatering van presidium-voorzitter Marius Nieuwenhuis dat de meningen verdeeld waren, werd besloten om toch maar de commissievergadering Maatschappij en Financiën door te laten gaan. Dan geeft de politie een presentatie en presenteert het college van burgemeester en wethouders haar ideeën over de toekomst van de vertrouwenspersoon. ‘Wie wil, mag bij die commissievergadering aanwezig zijn’, nodigde Nieuwenhuis de politici uit.