Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 december 2010

Big Sur weg

VOORHOUT – Het Panorama Big Sur is verdwenen uit Panorama Tulipland. Na tweeënhalf jaar gaat het levenskunstwerk van André Balyon terug naar Californië in de Verenigde Staten. Voor de kunstenaar zelf was het een trieste week, zo liet hij woensdag 8 december weten. “Zet mij maar niet op de foto. Ik houd niet van afbreken en had liever gehad dat dit panorama hier permanent zou blijven staan. Het heeft echter niet zo mogen zijn.”

Desgevraagd laat mede-eigenaar van Panorama Tulipland, Piet van Vliet, weten: “We stoppen met Panorama Big Sur vanwege drie redenen. Ten eerste past dit panorama niet in het concept van bollenpanorama’s en het lag sowieso in de planning om hier op termijn mee te stoppen. Ook de bezoekersaantallen spelen mee. Het eerste jaar was er veel belangstelling voor dit panorama, vorig jaar liep het ook wel aardig, maar dit jaar was het een stuk minder. Tot slot heeft een museum in Sacramento (Californië) interesse getoond in het Panorama Big Sur. Aangezien wij op termijn uit het huidige pand moeten, is het nu een goed moment om Big Sur af te breken.”

Van Vliet is zeer tevreden over de samenwerking met Balyon van de afgelopen jaren. “Wij wilden een panorama laten zien, zoals die hoort te zijn; met een faux terrain; een echte voorgrond. Dat was perfect uitgevoerd bij Big Sur. We wensen André Balyon heel veel succes in de toekomst en als zijn panorama in het museum van Sacramento wordt van start gaat, kom ik graag langs voor de opening.”