Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2010

Jipjop is flop

LISSE – De Jipjopbus, een mobiele ontmoetingsplek voor jongeren, verdwijnt per 1 januari 2011 na een proefperiode van twee jaar. Gedurende die tijd stond de Jipjopbus iedere donderdagavond op de parkeerplaats Poelmarkt. De Jeugd Opbouwwerk Lisse (JOL) heeft de Jipjopbus opgezet om samen met de politie en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland (STJJMH) en de jongeren een beter gezamenlijk contact te realiseren.
Een groepje van circa 25 jongeren tussen 12 en 20 jaar weet volgens een ambtelijk rapport de Jipjopbus ‘redelijk goed te vinden’. Maar de STJJMH stelt dat de voorspelde samenhang tussen de verschillende partijen niet plaats heeft gevonden. De kosten waren 10.400 euro en het aantal jongeren dat gebruik maakte van Jipjopbus was minimaal. Bovendien beschikten de jongeren ook nog over een jongerencentrum waar ze konden chillen. Wethouder Adri de Roon (D66) maakte dinsdag 23 november dan ook bekend dat de Jipjopbus vanaf 1 januari niet meer in Lisse zal komen.