Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2010

Oplossingsrichting voor Keukenhof-deal

LISSE – Er is nog altijd geen concrete oplossing voor de Keukenhof-deal. In deze overeenkomst wordt voorgesteld dat de Bloemententoonstelling Keukenhof een miljoen euro betaalt, zodat parkeerplaatsen op bollengrond kan worden aangelegd. Dit bedrag is een kwart van de feitelijke waarde, zoals die door de gemeenten die vallen onder de GOM (Greenport Ontwikkelings Maatschappij) eerder is vastgesteld. Nog altijd zoeken de zes Bollenstreekgemeenten naar een manier om het meningsverschil over de wijze van betaling bij te leggen. Maandag 29 november zou er een concreet resultaat moeten zijn tussen de wethouders van de gemeenten, maar de conclusie na afloop was dat nog altijd niet met een gemeenschappelijk standpunt naar buiten getreden kon worden.
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 30 november desgevraagd weinig los: ‘We hebben een prima bijeenkomst gehad en hebben een idee hoe we dit moeten oplossen. We hebben een consensus bereikt en erkennen dat het een gezamenlijk probleem is. We zijn er nog niet uit, maar proberen er de komende twee weken uit te komen. De directeur van de GOM gaat namens de zes gemeenten over de compensatie van de bollengrond praten met de Keukenhof en de Provincie. We hebben een oplossingsrichting en op de 15de december komen we bij elkaar. Een broedende kip moet je laten broeden, maar deze situatie ziet er beter uit dan twee weken geleden.’