Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2010

Twitterende gemeente

LISSE – De gemeente gaat twitteren. Met dit communicatiemiddel kan iedereen met een mobiel of computer in 140 karakters vertellen wat hem op dat moment bezielt. De gemeente wil Twitter gebruiken voor het geven van gemeentelijke informatie en inzicht te krijgen in wat er in Lisse leeft. Ook zal de afdeling communicatie via Twitter opinies peilen en ideeën vergaren.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 30 november namens zijn collega Ad van Zelst (Nieuw Lisse) weten: ‘Ik ben de meest enthousiaste gebruiker van dit nieuwe medium en als gemeente Lisse zijn we nu door de bocht. We gebruiken Twitter nu niet alleen, maar integreren het ook in onze website (
www.lisse.nl). De discussie wordt dan goed zichtbaar.’ Niet alle twitterberichten zijn op de website te lezen, informeert Brekelmans desgevraagd: voordat een zogeheten tweet op de website komt, bekijkt de afdeling communicatie eerst of er geen sprake is van onfatsoenlijk taalgebruik. Brekelmans verzekerde dat kritische tweets niet gefilterd zullen worden. Circa 2.000 inwoners hebben momenteel een twitteraccount, waarvan circa 500 mensen dit medium actief gebruiken. Via het twitteraccount kunnen geen bezwaren worden ingediend, een vergunning worden aangevraagd of een melding worden gedaan van een evenement. Evenmin is het mogelijk een klacht in te dienen of een complexe vraag te stellen.