Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2010

Verbazing over verantwoording

LISSE – ‘Hebben wij hier subsidie aan gegeven?’ Een kort berichtje over de verantwoording van het evenement ‘Jacoba van Beierendag’ zorgde maandag 6 december voor opgetrokken wenkbrauwen bij de leden van de commissie Culturele Zaken. Geen van de aanwezigen was zich ervan bewust dat subsidie verstrekt was voor deze activiteit.
De aanwezige wethouder Adri de Roon (D66) deed een poging om licht in de duisternis te brengen. ‘Het evenement “Jacoba van Beierendag” heeft wellicht te maken met cultuureducatie op scholen dat we jaarlijks subsidiëren. Ik vermoed dat deze dag hier een onderdeel van is en dat deze gebeurtenis ook door de Provincie medegesubsidieerd wordt.’ De secretaris van de commissie Culturele Zaken zal uitzoeken wat de ‘Jacoba van Beierendag’ precies is.