Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Ruim honderd bekeuringen bij fietsverlichtingscontroles

STREEK – Tientallen fietsers waren afgelopen week ‘het haasje’ bij verlichtingscontrole van de politie. In twee dagen tijd kregen meer dan 100 tweewielrijders een bekeuring; de meesten vanwege het ontbreken van deugdelijke verlichting.

Woensdag 5 januari was het raak in Voorhout. Tussen 07.15 uur en 08.30 uur werden bromfietsers en fietsers aan de Leidsevaart gecontroleerd op het voeren van verlichting. In totaal kregen 38 bestuurders een bekeuring omdat zij geen of onvoldoende verlichting hadden. De dag erna pakte de politie uit met drie tegelijk uitgevoerde controles tussen 07:00 uur en 08:30 uur.
Iedereen die zich op dat moment met de fiets op de ’s-Gravendamseweg in Noordwijkerhout, de Heereweg in Lisse en de Leidsestraat in Hillegom begaf, kon staande gehouden worden. Maar liefst 63 fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting. Woordvoerder van politie Ilse de Heer laat weten: ‘Alle ouders van minderjarige kinderen krijgen een brief waarin de bekeuring medegedeeld wordt. De boete voor het ontbreken van goede verlichting is 40 euro, maar voor kinderen onder 16 jaar is dat 20 euro. Het is heel gevaarlijk om zonder licht te fietsen. Als fietser ben je ontzettend slecht zichtbaar en heel kwetsbaar. Zelf heb je ook beter zicht als je licht op de fiets het doet.’