Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 januari 2011

Vertraging bouw Rustoord dreigt

LISSE – Waar de ene ambtenaar een half uur nodig had om de voortgang van een bouwproject uit te leggen, was de ander na een paar minuten al klaar. Edgar Saarloos ontving dan ook een dankbaar applaus van het 150-koppige publiek nadat hij over het project Trompenburg had verteld.

In het project Trompenburg komt een gezondheidscentrum met twaalf praktijkruimtes. Daarnaast worden 183 woningen gebouwd: 61 voor de vrije markt, 61 sociale woningbouw en 61 intramurale woningen. Wanneer de gemeenteraad in februari haar akkoord geeft, is de bouwvergunning diezelfde maand al geregeld. Hierdoor kan de nieuwbouw van Rustoord aan het einde van dit jaar of het begin van 2012 van start gaan. Deze nieuwbouw zou in 2014 moeten zijn afgerond. De bouw van de woningen en appartementen staat gepland voor 2015 en de jaren daarna. In totaal zijn 230 parkeerplaatsen ingetekend.

Saarloos vertelde over deze parkeerplaatsen: ‘Het grootste deel hiervan is in de kelder van het appartementencomplex, met name voor de bewoners zelf. Ook zijn er parkeerplekken om het gebouw heen, terwijl de woningen aan de Heereweg en Achterweg eveneens de mogelijkheid hebben om twee auto’s kwijt te kunnen. Bij de entree van het gezondheidscentrum worden snelheidsremmende maatregelen genomen en de Vuursteeglaan is breed genoeg om het verkeer aan te kunnen en te kunnen ontsluiten. Wat betreft de fietsende schoolgaande kinderen laat het college een onderzoek uitvoeren of er aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn.’

Wel uitte wethouder Bas Brekelmans waarschuwende woorden: ‘Op dit moment schat Eigen Haard de kosten en inkomstenverhoudingen voor de woningmarkt als niet gunstig. Er worden minder woningen verkocht en dus zakt de prijs; door deze omstandigheden kan de nieuwbouw van Rustoord dus vertraagd worden. Een toehoorster die in de buurt van het Trompenburgproject woont, uitte haar twijfels dat er voldoende parkeerplaatsen zouden worden aangelegd. ‘De Vuursteeglaan is geen prima uitwijkmogelijkheid; nu al staan daar ’s avonds de auto’s bumper aan bumper. Wij krijgen de auto’s voor onze neus.’ Brekelmans zegde toe om dit punt nog te laten bekijken. Na afloop van de bijeenkomst lieten toehoorders Rie le Feber en Hennie Luik, leden van de bewonerscommissie van Rustoord, weten dat er geen angst hoeft te zijn voor parkeeroverlast. ‘Wat het parkeren aangaat, worden de omwonenden er niet slechter van.’ Over de avond zelf: ‘Die is prima verlopen, al hebben wij niets nieuws gehoord.’