Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2011

Integriteit ter discussie

LISSE – Bijna een jaar na de verkiezingen gaan de gemeenteraadsleden bepalen of het nodig is om een bijeenkomst over integriteit te houden. Tijdens de vergadering van het raadspresidium op maandag 31 januari werd over deze mogelijkheid gesproken.

Tijdens de vorige raadsperiode hield het bureau Bing al een soortgelijke bijeenkomst voor de raadsleden, dus fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) stond niet te popelen: ‘Zo’n bijeenkomst heeft voor mij niet de eerste prioriteit.’ Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA): ‘Het was toen een leuke avond, maar heeft het nu wel toegevoegde waarde?’ De raadsgriffier Ben Blonk reageerde hier op dat er bij de laatste verkiezingen wel negen nieuwe raadsleden zijn gekozen.

Gemeenteraadslid Willem Loos (VVD) vond een nieuwe bijeenkomst over integriteit wel nuttig: ‘Onze fractie is grotendeels vernieuwd, dus de informatie hierover zal waardevol zijn.’ Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) wilde spijkers met koppen slaan: ‘Als we die nieuwe raadsleden willen informeren, moet het op redelijk korte termijn gebeuren. De partijen Nieuw Lisse en D66 gaven aan geen behoefte te hebben aan een bijeenkomst. Besloten werd om informatie over een nieuwe integriteitbijeenkomst op te vragen.