Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2011

Burgernet gevaar voor college

LISSE – De mededeling van het college om niet het systeem ‘Burgernet’ op te zetten, leidde maandag 28 februari tot ongekend harde kritiek. Het Burgernet is een systeem waarbij inwoners van de Duin- en Bollenstreek per sms gewaarschuwd worden nadat een criminele activiteit heeft plaatsgevonden. Fractievoorzitter Joke Vermeulen wees de leden van het presidium erop dat dit collegebesluit in tegenspraak was met eerdere uitspraken van datzelfde college.

Ze stelde: ‘Tijdens het raadspresidium van 31 januari stelde burgemeester Corrie Langelaar dat de buurgemeenten niet zo enthousiast waren. Maar in Hillegom komt een raadsvoorstel om dat Burgernet wel in te voeren! Waarop waren de woorden van de burgemeester gebaseerd? Vermeulen kreeg steun van coalitiepartij D66. Fractievoorzitter Cees Verburg haalde uitspraken aan die wethouder Bas Brekelmans (VVD) deed tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 9 februari. Daar liet Brekelmans weten dat de burgemeester toch niet zo stellig was over het op de lange baan schuiven van Burgernet.

Verburg: ‘Als het bij de collegemededeling niet om een tikfout gaat, is het in tegenspraak met de verklaring die wethouder Bas Brekelmans (VVD) heeft gegeven. Het Burgernet is een speerpunt uit het coalitieprogramma. Ik acht het niet gepast als het college de gemeenteraad deze mededeling geeft. Mocht deze mededeling wel kloppen en het niet om een tikfout te gaan, dan ga ik me in de fractie en met de coalitiepartijen beraden op de te nemen stappen.’