Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2011

Dwangsom vervalt

LISSE – Jarenlang drong het Hoogheemraadschap van Rijnland (HHR) er bij de gemeente op aan dat er een bergbezinkbassin aan de Sportlaan moest komen. Zo’n voorziening zou uiterste noodzakelijk zijn in verband met de klimaatverandering, maar de gemeente wilde pas starten met de aanleg van deze voorziening nadat de bouwplannen voor het Sportlaanproject duidelijk waren. HHR dreigde en proestte en legde een dwangbevel op aan de gemeente. Na jarenlang gesteggel blijkt echter dat de gemeente gelijk had om niet overhaast over te gaan tot de aanleg van zo’n bergbezinkbassin. HHR heeft de dwangsom ingetrokken, zo werd dinsdag 29 maart bekend.

Inmiddels gaat de overheid uit van nieuwe emissies en blijken de voorschriften voor het Sportlaangebied te zwaar om daar een bergbezinkbassin te moeten aanleggen. Wel moeten er kleine aanpassingen aan de riolen en overstort gebeuren, maar de kosten hiervoor zijn minimaal vergeleken met de aanleg van een bergbezinkbassin. Wethouder Adri de Roon (D66) is derhalve zeer tevreden: ‘We zijn hier blij mee. We waren al heel goede vrienden met HHR, maar zijn nu extra goede vrienden geworden.’