Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2011

Scholen verliezen strijd om Nationale Onderwijsprijs

LISSE / NOORDWIJK – Zowel het Fioretti College in Lisse als De Noordwijkse School in Noordwijk hebben niet gescoord tijdens de landelijke finale van de Nationale Onderwijsprijs. Woensdag 30 maart reikte Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, de prijzen uit in het Amsterdamse Science Center NEMO. De winnaars waren basisschool De Grebbe uit Bergen op Zoom en het Thorbecke College uit Zwolle. Zij ontvangen een bronzen olifant en een geldbedrag van 7.000 euro.

De Grebbe is een bijna 100% ‘zwarte school’ en heeft een leermethode ontworpen waarbij taaloefeningen gecombineerd worden met praktische lessen. Het Thorbecke College leert de kinderen de moderne media optimaal te benutten. Aan de Nationale Onderwijsprijs deden ruim 250 scholen mee. De Noordwijkse School was wel de beste school van Zuid-Holland (primair onderwijs) geworden met het project ‘Het kindermuseum beeldende kunst’ en het Fioretti College Lisse won deze prijs voor het voortgezet onderwijs met het project ‘Zwolle 2040’. Beide instellingen konden tijdens de landelijk finale echter geen potten breken.