Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2011

Paaltjesproblematiek bij Wolf

LISSE – De herenmodezaak De Wolf is vorige maand getroffen door een ramkraak en sinds die tijd staan er tot gruwel van de eigenaar lelijke betonblokken voor de etalage. Commissielid Valentina Tsjebanova (VVD) stelde tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur deze problematiek aan de orde.

Enkele jaren geleden betaalde De Wolf mee aan het plaatsen van paaltjes voor de eigen winkel om ramkraken tegen te gaan. Deze paaltjes verdwenen echter met de reconstructie van de Kanaalstraat; hierdoor kon een nieuwe overval plaatsvinden. Sinds de ramkraak staan er lelijke betonblokken en aan de eigenaar van de herenmodezaak is meegedeeld dat hij opnieuw geld moet betalen als hij een ander soort paaltjes voor zijn winkel wil zien.

Tsjebanova vond dit niet terecht: ‘Ooit hebben er paaltjes gestaan, waar de winkel al aan heeft meebetaald en nu wordt de eigenaar geacht opnieuw mee te betalen.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten: ‘We hebben een ontmoedigingsbeleid voor paaltjes. Met (eigenaar, JD) Frank de Wolf hebben we een gesprek om naar de (on)mogelijkheden te kijken van het plaatsen van wel of geen paaltjes en wel of geen anti-kraakmaatregelen. We gaan dan elkaars kiezen even bevoelen.’ Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) had een praktische oplossing: plaats gewoon twee bankjes voor de winkel; het zorgt voor bescherming en het winkelend publiek kan er gebruik van maken.’