Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2011

Matte vertoning bij voorlichtingsbijeenkomst BinnenZee

NOORDWIJK – Wie vol spanning uitkeek naar een informatieavond vol schreeuwende en met stoelen gooiende inwoners die hun misnoegen over de BinnenZee-plannen duidelijk kenbaar maakten, werd donderdag 31 maart zwaar teleurgesteld. In vier gelikte presentaties vertelden de wethouders Leon van Ast, Martijn Vroom en Gerben van Duin de plannen voor het nieuwe zwembad. Weinig kritieke geluiden kwamen uit het publiek, al wil dat niet zeggen dat er geen bezwaren worden ingediend tegen de bouwplannen. Van Ast hoopte dat het zwembad eind 2013 geopend kan worden.

Vorige maand heeft projectontwikkelaar Heijmans een bouwvergunning ontvangen en hiermee is de ontwikkeling van het terrein onherroepelijk geworden. Met de bijeenkomst had het college tot doel om ‘maximaal inzicht te geven in de bouwopzet, zodat er geen verhalen komen’, aldus burgemeester Harry Groen.

Het nieuwe BinnenZee zwembad komt grofweg op de locatie waar tot voor kort het tennispark gevestigd was. De kosten voor het zwembad en de omgeving bedragen 31,5 miljoen, de verwachte jaarlijkse exploitatiekosten en de dekking is hiervoor gevonden. Na het afgeven van een onherroepelijke vergunning voor het project BloemenZee (de 198 geplande appartementen en Duinrandwoningen, JD), moet de verkoop van de gronden rond het Bollenbad maximaal 31,5 miljoen euro opleveren. Daarom kan het nieuwe zwembad gebouwd worden en hoeft niet eerst gewacht te worden tot het belendende gebied tot vijf lagen hoog volgebouwd is. Overigens wordt in het hele gebied betaald parkeren ingevoerd en komt er ondergronds parkeren.

Het nieuwe zwembad krijgt een inpandige glijbaan, duikplank, recreatiebadje en een waterspeelplaats buiten. Deze faciliteiten moeten meer zwempubliek trekken dan de voorgaande plannen, waarin bijvoorbeeld een glijbaan niet voorzien was. Het hoofdzwembad voldoet nu wel aan de eisen van de KNZB en er komt een tribune om het wedstrijdzwemmen te kunnen volgen. Door beweegbare bodems zal het zwembad ook toegankelijk zijn voor senioren en gehandicapten. Van Ast: ‘De sloop van het tennispark en het bouwrijp maken van het gebied begint medio 2011. De - voor de gemeente hopelijk gunstige - aanbesteding en bouw van het nieuwe zwembad BinnenZee gebeurt uiterlijk begin 2012, zodat we eind 2013 een nieuwe zwembad hebben. De sloop van het Bollenbad begint pas na realisatie van BinnenZee.’

Veel vragen waren er niet. Bernard Does wilde weten hoe het naastgelegen park wordt aangelegd. Het antwoord was dat er 200 bomen worden aangeplant. De ook aanwezige Wendie Mooi – Brandt van Heijmans Vastgoed & Proper Stok Combinatie liet weten dat de verkoop van de BloemenZee appartementen ‘niet snel zal starten’. We wachten eerst de realisatie van het zwembad af. We verwachten te beginnen met de bouw van de Duinrandwoningen. De rest van de bouw gaat in fases. De appartementen gaan tussen de 350.000 euro tot boven een miljoen euro kosten.’ Albert Kooijman pleitte voor een parkeerverbod op de Prins Hendrikweg, maar daar voelt de gemeente niets voor. Vraagsteller Duin kreeg geen antwoord op de vraag hoeveel heipalen in de grond gejensd zullen worden. Van Ast liet weten dat de overlast zoveel mogelijk tot het minimum beperkt moet worden. ‘Maar als er gebouwd wordt, heeft dat geluidsoverlast tot gevolgen. Het gebied zelf verdient een kwaliteitsslag.’

Groen besloot tevreden: ‘We zullen vaker dit soort bijeenkomsten houden; we willen geen ruis in de communicatie. We moeten het namelijk allen over dezelfde feiten hebben.’ Inwoner Klaas van de Wiel kon de vreugde niet delen: ‘Het ontwerp van die honderden woningen is kazerneachtig. Ik had het liever niet zo massaal gezien.’ Hij maakte zich zorgen over de toekomst: ‘De verkoop van appartementen ligt al jaren op z’n gat en als een deel van de woningen niet verkocht kan worden, gaat Heijmans op dat stuk grond ongetwijfeld wat anders bouwen.’

1 Comments:

At 12:43 p.m., Anonymous Anoniem said...

Goede dag mijn volk als elk lichaam die er op zoek naar een lening om te beginnen, tot het bedrijfsleven moeten contact opnemen met motec lening bedrijf werden kreeg ik lening van deze week, het was waar ik mijn lening en ben nu erg blij met de hulp van motec lening bedrijf , als je weet dat je echt op zoek bent naar een lening en u niet wilt worden opgelicht je bent om toegepast in motec lening bedrijf, hier is het bedrijf contact email motecloancompany@gmail.com het bedrijf is echt 100% garantie.

Elise Noah

 

Een reactie posten

<< Home