Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2011

Personeelskosten moeten lager

LISSE – Veel politieke partijen bakkeleiden tijdens de besprekingen over de Nota Bezuinigingen over besparingsvoorstellen van een paar duizend euro. Gemeenteraadslid André Bostelaar (CDA) stelde als enige de kosten voor de ambtenaren aan de orde. Hij kreeg in eerste instantie alle politieke partijen, met uitzondering van de PvdA over zich heen, maar wist uiteindelijk toch de anderen te overtuigen. Het speelde zich af tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 14 april.

Bostelaar: ‘Een van de grootste bedragen in het gemeentelijk budget zijn de personeelskosten: 7,5 miljoen euro. Daar wordt totaal geen bezuiniging op ingeboekt.’ Hij stelde voor om 1% te besparen, wat gelijk staat aan 750.000 euro en deed alvast wat voorzetjes. ‘In totaal geven we 100.000 euro uit aan representatiekosten en 200.000 euro aan studietoelagen. Dat kan best een tandje minder.’ In eerste instantie was hoon zijn deel, omdat Nieuw Lisse, VVD en D66 abusievelijk meenden dat Bostelaar de salarissen van de ambtenaren wilde aanpakken. Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) liet weten: ‘Het gaat om het ambitieniveau van deze raad: daar is het budget naadloos op toegesneden.’

Bostelaar stelde echter: ‘Vindt u 4.000 euro per week aan studietoelage niet veel, meneer Verburg? Dat kan toch een tandje anders? Als ik een bedrijf zou runnen, dan zou ik hier zeker naar kijken. Wat houdt representatie nou in? Dat staat niet omschreven. Voor een bedrag van 7,5 miljoen euro kan best onderzocht worden wat mogelijk is.’ Hij kreeg steun van fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA): Op de formatie hoeft niet bezuinigd te worden, maar er kan best gekeken worden naar de posten representatie en studietoelage.’ De coalitiepartijen waren overtuigd en vonden nu ook dat het college deze uitgaven streng onder de loep moet nemen.