Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2011

Tegenvaller bouw Fioretti

LISSE – De kosten voor de nieuwbouw van het Fioretti College worden toch weer hoger dan oorspronkelijk ingeschat. In eerste instantie ging het college van burgemeester en wethouders ervan uit dat het totale bedrag 18 miljoen euro zou zijn, maar nu blijkt dat hier in ieder geval nog 270.000 euro aan kosten bovenop komen. Daarom liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 22 maart weten dat er op een aantal onderdelen bezuinigd gaat worden.

BoldZo vervalt de prefab gevelrand en komt er geen extra lokale koeling. Maar als het tekort hiermee nog steeds niet overbrugd is, worden ook andere extra’s heroverwogen, zoals de vereenvoudiging van de terreininrichting. Tevens wordt bekeken of de hekwerken van de trap spijlen in plaats van strippen krijgen of er wordt een keuze gemaakt voor marmoleum in plaats van een Gietvloer. Mochten de in totaal twaalf bezuinigingsonderdelen nog steeds niet voldoende zijn om het tekort weg te werken, dan worden drastischere maatregelen overwogen; hiervoor is de zogeheten ‘Min-lijst’ opgesteld met zes opties opgesteld. De inbraakbeveiliging wordt dan alleen op de begane grond aangebracht en niet op de eerste verdieping, de luchtsnelheid wordt verlaagd en de zonwerende vouwpanelen worden vervangen door screens en zonwerende beglazing.

Toch blijft Brekelmans de hoop houden dat de economische malheur voordelen biedt aan de gemeente: ‘Dat ligt op het gebied van de aanbesteding, want aannemers bieden hun diensten nu voor 10% tot 20% goedkoper aan. Daardoor zou die overschrijding van 270.000 euro niet hoeven op te treden.’ De aanbesteding voor de nieuwbouw van het Fioretti College vindt eind 2011 plaats. Mocht de bouw vertraging oplopen, terwijl de sportzalen al gesloopt zijn, dan zorgt de gemeente ervoor dat de leerlingen ook na 2013 ervoor dat de kinderen hun energie lichamelijk kwijt kunnen. Brekelmans: ‘Als er dan geen gebruik kan worden gemaakt van de hallen Ter Specke en Meerzicht, dan kan eventueel een opblaashal worden opgezet. Wij garanderen dat de kinderen kunnen blijven sporten.’