Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2011

Uitstel maatregelen voor veiligere wegen

LISSE – Een aantal maatregelen om de straten duurzaam veilig te maken, kunnen voorlopig niet worden uitgevoerd. Reden hiervoor is, dat Lisse geen geld krijgt van de zogeheten BDU-subsidie. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet vorige week weten wat de gevolgen zijn.

Hij stelde dat er prioriteiten gegeven moet worden aan de verschillende projecten. Daarom is er een nieuwe indeling gekomen: voor 2011 staan de onderstaande projecten gepland: het aanbrengen van parkeervakken en een oversteekplaats in de Schoolstraat, het aanpassen van de aansluiting Melkweg op Oranjelaan en het verbeteren van de fietsoversteek Ruishornlaan – Hobahostraat/Grachtweg. Tevens worden de Rooversbroekdijk en Randmeerstraat volgens plan aangepakt.

Echter, de kruispunten Ruishornlaan – G. Doustraat/Zwaluwstraat en Jan Steenstraat – J. van Ruysdaelplein – Randmeerstraat schuiven door naar 2012. De verbeteringen aan het kruispunt Kastanjelaan – Lindelaan vervallen.

Voor 2012 staat nu de volgende projecten gepland: het aanpassen van de aansluiting Mendeldreef op Keukenhofdreef, het aanbrengen van drempelplateaus in de Poelpolder (Jan Steenstraat/Ruysdaelplein/Randmeerstraat en Mesdagstraat/Vincent van Goghstraat), het aanbrengen van drempelplateaus in de Patrijsstraat en het aanpassen van de aansluiting G. Doustraat en Zwaluwstraat op de Ruishornlaan. Van Zelst: ‘Voor de projecten van 2012 wordt subsidie aangevraagd. Of deze projecten ook inderdaad uitgevoerd kunnen worden hangt af van het al dan niet toekennen van deze subsidie.’