Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2011

Citymanager en Ondernemersfonds moeten zich opnieuw bewijzen

LISSE – De communicatie tussen het Stichtingsbestuur Ondernemersfonds en de betrokken ondernemers moet flink worden verbeterd. Bovendien moet er over twee jaar opnieuw een oordeel komen of het Ondernemersfonds dan wel optimaal werkt. De leden van de gemeenteraad stemden tijdens de raadsvergadering van donderdag 24 maart unaniem in met deze motie. Een amendement van de oppositiepartijen PvdA, CDA en SGP/ChristenUnie om de financiële steun aan de Citymanager op te schorten tot precies duidelijk is wat zijn takenpakket is, haalde het niet.

Alle fracties vonden de motie meer dan noodzakelijk, aangezien er grote ontevredenheid bestaat bij een deel van de ondernemers, die wel ieder jaar 10% opslag op hun OZB moeten betalen, maar hier niets voor terugzien. Dat geldt niet alleen voor de ondernemers in het buitengebied, maar ook voor veel kleinere ondernemers elders: zij betalen wel mee aan het ondernemersfonds, maar hebben er geen baat bij, aangezien hun doelgroep zich niet bevindt onder toeristen of het winkelend publiek.

De wijze waarop het bestuur van het Ondernemersfonds deze klachten (niet) behandelde en het gebrek aan communicatie met de ontevreden ondernemers, heeft er dus toe geleid dat de raadsfracties gezamenlijk deze motie indienden. Zoals fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) stelde: ‘Het is jammer dat deze motie nodig is. Na een paar jaar ondernemersfonds moet iedere ondernemer toch wel gekend zijn. Ik heb een aantal kleinere ondernemers gesproken en zij waren verschrikkelijk teleurgesteld. Waarom heeft een sterk ondernemersfonds met zulke capabele mensen zich dat niet gerealiseerd?’

Het amendement kreeg geen steun van de coalitiepartijen. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD): ‘We hebben net de Stichting Lisse Marketing (SLIM) opgezet en de problemen met de citymanager zijn bekend. Hiervoor moet een oplossing gevonden worden en prestatieafspraken worden opgesteld.’

Gemeenteraadslid André Bostelaar (CDA) was niet overtuigd: ‘Als je niet weet waar je naar toe gaat, eindig je telkens ergens anders. Er is geen planning van uitgaven. De citymanager loopt heel hard, maar laat duidelijk zijn waar de budgetten voor zijn. Er wordt gevraagd om geld ter beschikking te stellen terwijl niet duidelijk is wat er mee gebeurt.’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) fungeerde als smeerolie: ‘Met SLIM zal de citymanager bediend worden en de duidelijkheid zal hiermee nog verder verbeteren. Het lijkt me alleszins voldoende om de termijn van twee jaar in te gaan.’ Het amendement werd hierna door de coalitiepartijen afgewezen. De motie werd door de gehele gemeenteraad gesteund.