Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

Reflex klaar voor de toekomst

LISSE – De tafeltennisvereniging Reflex staat aan de vooravond van een nieuwe periode in haar ontwikkeling. Het bestuur is volop in overleg met de gemeente om het beheer van de accommodatie aan de Ruishornlaan over te dragen aan Sportfondsen. Het is een opmerkelijke stap, want nog geen twee jaar geleden is Reflex juist verhuisd naar deze locatie, met als doel het bewerkstelligen van een forse ledengroei.

De fractie van D66-Lisse bezocht de accommodatie op vrijdag 13 mei en Sjaak van der Kamp, voorzitter van TTV Reflex, heette de politici van harte welkom. Hij blikte terug op het verleden: ‘We zitten hier sinds augustus 2009 en het bevalt uitstekend. Al hadden we financieel gezien een vrij lastige start, want we hebben veel in de inrichting geïnvesteerd. Ons kapitaal slonk van 16.000 euro naar nul. Door het meedoen aan de Grote Club Actie en het vinden van enkele sponsors, ziet het er tegenwoordig wat florissanter uit.

De voornaamste doelstelling van de verhuizing; het aantrekken van nieuwe leden, is echter niet uitgekomen, informeerde de voorzitter. ‘We hebben een ledenwerfactie gehouden, maar dat werd een flop. We kregen hierdoor maar één extra lid. We kunnen niet achterover leunen en zijn nu al bezig met flyers voor een volgende wervingsactie.

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) informeerde dat Reflex in gesprek is met Sportfondsen om de inventaris over te nemen, zodat de zaal de hele week voor meerdere sporten gebruikt kan worden. Van der Kamp zou deze ontwikkeling graag zien gebeuren, op voorwaarde dat Reflex het eerste recht van gebruik mag behouden. ‘Sportfondsen mag graag onze inventaris overnemen en we verwachten dat we door de overname financieel sterker worden.’

Martijn van der Kamp komt binnen om zijn vader een seintje te geven dat hij aan de slag moet in de tafeltenniscompetitie. Hij vangt de laatste woorden op en laat weten: ‘Zodra alles rond is met Sportfondsen kunnen wij ons richten op een sportieve toekomst, in plaats van dat we ons met de financiële problemen moeten bezighouden.’