Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

‘Sociale koopprijs woningen moet omhoog’

NOORDWIJK – Het college van burgemeester en wethouders wil de maximale koopprijsgrens voor sociale woningen verhogen van 198.000 naar 215.000 euro. Deze wens is met name ontstaan door de hoge grondprijzen en de kosten voor het ondergronds parkeren. Het bestuur probeert in de regio voldoende medestanders te krijgen voor deze verhoging.

Wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) vertelde tijdens de vergadering van de commissie Regiozaken op donderdag 12 mei: ‘Enerzijds is de grond te duur voor 198.000 euro en anderzijds kost een gemiddelde parkeerbox al gauw 25.000 euro. Als je dat moet combineren met een nieuwe woning, ga je al snel over die 198.000 euro heen.’

Via lapmiddelen wordt geprobeerd om de kosten voor de parkeerbox niet te laten drukken op de koopprijs van de woning. Parkeerboxen worden bijvoorbeeld (verplicht) te huur aangeboden. Van Ast: ‘We willen meer ruimte hebben om sociale koopappartementen te realiseren. Een stukje extra ruimte qua koopprijs zorgt voor het maximaliseren van extra flexibiliteit.’ Hij kreeg steun van alle politieke partijen en zal deze boodschap uitdragen in de regio. Gemakkelijk zal het niet worden, want in veel andere gemeenten denkt men er anders over. Zo hamert de gemeente Lisse er al jaren op dat de sociale koopprijsgrens juist omlaag moet.