Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2011

‘Duidelijkheid door Digros’

LISSE – ‘Zorg voor wat meer duidelijkheid over de richting waarop Digros denkt dat daar gerealiseerd moet worden.’ Deze hartenkreet van commissielid Jaap Schuijt (CDA) vond algehele weerklank tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 19 mei. Onderwerp van gesprek was de vaststelling van de aangepaste kaderstelling herontwikkeling gebied Raadhuisplein:

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) reageerde: ‘We willen in de intentieovereenkomst garanties hebben over wat er komt als de Digros daar weg gaat. De gemeente hecht er veel belang aan over hoe dat er uit gaat zien; niet alleen de locatie zelf, maar ook de parkeerplaatsen die er liggen. Daar zijn we nu nog mee bezig. We willen dit afronden voor de zomer en voor de intentieovereenkomst klaar is met (het moederbedrijf) D-Reizen.’ Volgende week heeft de gemeente een gesprek met D-Reizen. Dan worden de gevoelens van de raad overgebracht.

Vervolgens gaven tot verrassing van het college van burgemeester en wethouders leden van twee coalitiepartijen kritiek op de bouwplannen zelf. Zowel fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) als commissielid Bjorn Hubert (VVD) gaven aan dat ze de plannen ‘niet mooi’ vonden. Brekelmans hoopte dit smeulende politieke vuurtje te blussen en zegde toe de plannen in een wat aantrekkelijker vorm naar de politici te sturen: ‘Voordat we hierover een discussie over houden, is het wellicht beter om samen met Horsman een beeld te kunnen schetsen van het plan. Misschien heeft Horsman nog wel ergens een cd liggen.’