Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2011

Entrop verrast wethouder

LISSE – De collegewens om 25.000 euro te bezuinigen op de kosten van de gemeenteraad en de rekenkamercommissie wekt weinig sympathie bij de politieke partijen, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 17 mei.

Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) stelde: ‘Ik zie het nut er niet van in om 25.000 euro te bezuinigen als je rond de 420.000 euro begroot hebt en er wordt maar 350.000 euro uitgegeven. Dan bespaar je dus 70.000 euro en heb je die bezuinigingen dus niet nodig.’ Wethouder voor financiën Bas Brekelmans (VVD) betwijfelde of deze stellingname klopte: ‘We houden toch niet ieder jaar 70.000 euro over?’, maar hij werd gecorrigeerd door een ambtenaar die stelde dat Entrop’s betoog klopte als een bus.

Commissielid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) deed ook een duit in het zakje: ‘Leg geen grote bezuinigingen op aan de rekenkamercommissie, want dan haal je de handen weg voor het werk en de kwaliteit van het werk van de rekenkamercommissie. De financiële steun voor de fractie mag best wat minder.’ Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) had haar eigen insteek: ‘Als je gaat bezuinigen op het budget van de fractie, stort dan het resterende bedrag maar rechtstreeks op de rekening van de politieke partij. Dan kunnen we ermee doen wat we willen. Het is dan namelijk maar een heel klein bedrag geworden; bijna niet meer noemenswaardig.’