Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2011

Kritiek op politiek

LISSE – ‘De bijeenkomst voor de nieuwe inwoners was een verkapte verkiezingsavond.’ Deze kritiek uitte fractievoorzitter Cees Verburg (D66) tijdens de vergadering van het presidium op maandag 30 mei. Met name de voorstelronde van de politici zou bij enkele bezoekers in het verkeerde keelgas zijn geschoten.

Tijdens die avond kregen de fractievoorzitters van de partijen een minuut de tijd om zich te presenteren. Van tevoren hadden zij het verzoek gekregen om met name aan te geven waarin hun partij zich onderscheidde van de anderen. De ene fractievoorzitter deed dit dan ook met meer verve dan de ander.

Verburg, die zich op die avond liet vertegenwoordigen door partijgenoot Cor van Dijk, stelde: ‘We moeten ons niet zo profileren dat we beter zijn dan de ander. Deze bewonersavond lijkt me daar toch minder geschikt voor.’ Burgemeester Corrie Langelaar liet weten ‘geen verkeerd gevoel over de avond te hebben gehad’, maar Verburg’s gedachtegang kon wel gevolgd worden door wethouder Adri de Roon (D66). ‘Zoals het vorig jaar ging, vond ik het beter passend dan dit jaar.

Volgend jaar wordt de voorstelronde van de politici beperkt tot feitelijke zaken, zo besloot het presidium. Al bleef fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) zijn twijfels houden: ‘Er is toch niets mis met politieke spiegeltjes en kraaltjes?’