Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 juni 2011

Parkeerproblemen aangepakt

LISSE – De parkeerproblemen in de jonge wijk Vrouwenpolder zijn dusdanig ernstig, dat deze met verhoogde prioriteit worden aangepakt. Dit liet wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) weten op dinsdag 14 juni. Ook de Johan Frisostraat, de wijken Meerenburgh en Ter Beek staan op het lijstje om vanuit parkeeropzicht verbeterd te worden.

Gemeenteambtenaren hebben samen met de brandweer de locaties bekeken en de conclusie was dat de brandweer vaak problemen heeft met het bereiken van woningen. In sommige gevallen komt dit door het ontwerp van de wijk en de groei van het autobezit. Een ambtelijk rapport stelt: ‘De opzet van wijken kent vaak weinig ruimte voor de auto, mede door de filosofie die is gebruikt bij het ontwerpen hiervan. In combinatie met de toename van het autobezit is het aanbod van parkeerplaatsen niet toereikend om in de behoefte te voorzien. Hierdoor wordt er op niet daarvoor bedoelde locaties geparkeerd.’ De gemeente kan echter alleen handhaven bij voldoende parkeercapaciteit en daarom wordt de parkeerproblematiek nu versneld aangepakt.

Van Zelst stelde: ‘We hebben de parkeerproblematiek in de Blinkerd al aangepakt en daar hebben we door de interactie met de bewoners veel geleerd. Nog voordat de vakantie begint, wordt een inventarisatie van het onderzoeksprobleem in de Vrouwenpolder gedaan. Voorjaar 2012 zal dat project afgerond zijn; daarna gaan we verder met de andere wijken en straten.’