Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Structuurvisie onthult veel plannen

LISSE – Slechts een handvol mensen was aanwezig tijdens de informatiemarkt over de concept structuurvisie van Lisse, die op maandag 27 juni georganiseerd werd. Op grote overzichtskaarten werden de wensbeelden van de gemeente gepresenteerd over wat het bestuur in de toekomst met de verschillende grondgebieden wil.

Duidelijk is dat de N208, het spoor en de Ringvaart als natuurlijke scheidingen van het dorp fungeren. Verder is het gebied ingedeeld in een landgoedzone, bebouwde kom, bollenvelden en polder. Daarnaast wordt melding gemaakt van het nog te realiseren Flower Science Center, dat zich uitstrekt tot voorbij de locatie van het naastgelegen tuincentrum. ‘Maar dat wil niet zeggen dat dit tuincentrum ook daadwerkelijk weg zou moeten’, zo haastte Sjoerd van Putten, procesbegeleider van de structuurvisie, zich te zeggen.

In de toekomst wil de gemeente zich onder meer inzetten voor het realiseren van een fietsverbinding naar Noordwijkerhout, een verbinding tussen de Keukenhof en het centrum en het realiseren van een zuidelijke ontsluiting. Ook moet de glastuinbouw geherstructureerd worden en het sportpark versterkt. Gekeken wordt eveneens naar het uitplaatsen van bedrijven naar bedrijventerreinen.

Andere plannen zijn ook opmerkelijk, zoals het realiseren van een ‘tulpenpad’, heggen in het bollengebied en parken. En als er meer watersportrecreatie komt, tezamen met een uitbreiding van camperplaatsen, dan is de gemeente helemaal gelukkig. De reacties van de aanwezigen worden momenteel verwerkt, waarna het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad de structuurvisie waarschijnlijk in september vaststellen.