Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Zorgboerderij onhaalbaar

LISSE – Een zorgboerderij met een natuur- en milieueducatiecentrum waar mensen met een aangepaste dagbesteding geholpen kunnen worden. Deze faciliteit zou beter kunnen passen op het terrein van het landgoed Keukenhof dan een kinderboerderij, zo vonden CDA en SGP/ChristenUnie tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 juni.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) deed een beroep op de overige gemeenteraadsleden om geld te reserveren voor het onderzoeken van dit voorstel. ‘We zijn benaderd door bewoners, ouders en kinderen. Wellicht kan deze voorziening een bijdrage leveren aan mensen met een integratieproblematiek, omwille van ziekte, handicap of vanuit een problematische opvoedingssituatie.’

Gemeenteraadslid Hans Boekestein (Nieuw Lisse) vroeg zich af of hier geen particuliere initiatieven voor zijn. ‘Waarom moet de gemeente hieraan meebetalen?’ Gemeenteraadslid Bas van Riel (D66) vond het onderzoek niet nodig: ‘Deze activiteiten zijn vooral bedoeld voor cliënten met een pgb (persoons gebonden budget, JD). Maar de pgb’s worden door dit kabinet aangepakt en het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat de zorgboerderij kostendekkend zal zijn.’ De PvdA stemde wel in met deze motie, maar het was onvoldoende. De drie coalitiepartijen VVD, Nieuw Lisse en D66 waren tegen; de motie werd afgewezen.