Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2011

Wijkagenten mogen handelaren controleren

LISSE – Voortaan moeten handelaren hun administratie of register ter inzage geven aan wijkagenten, die controleren op de herkomst van de handelswaar. Door een wijziging van de mandaatregeling is deze bevoegdheid verschoven van de burgemeester naar de politie.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat handelaren in bijvoorbeeld goud, platina, kunstvoorwerpen, auto’s, motoren, (brom)fietsen, fotoapparatuur en dergelijke een register moeten bijhouden van de verkoop van goederen. Om efficienter te kunnen opereren, heeft de politie bij de gemeente het verzoek ingediend dat wijkagenten het mandaat krijgen om controles uit te voeren bij deze handelaren. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met deze bevoegdheid.