Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2011

Wijzigingen plannen brede school

LISSE – In het deze week openbaar gemaakte Definitief Ontwerp voor de brede school aan de Oranjelaan, blijken enkele opmerkelijke wijzigingen te zijn aangebracht.

In het hoofdgebouw krijgen de Tweemaster, De Willibrord en de kinderopvangorganisatie hun eigen plek en de gymzaal is in het geheel geintegreerd. Bij het toekennen van de ruimtes is rekening gehouden met de mogelijkheid dat de instellingen met elkaar kunnen samenwerken danwel hun ruimtes kunnen delen.

Ook aan een fietsenstalling is gedacht. Een deel van het schoolplein, tevens speelplaats, wordt niet openbaar toegankelijk gemaakt voor de kleinste kinderen, zo is het plan. ‘Hierdoor kan ook de buurt profiteren van deze voorziening’, zo laat een ambtelijk rapport eufemistisch weten. De rest van het schoolplein wordt wel ter beschikking gesteld voor kinderen van alle leeftijden.

Naast het realiseren van het gebouw en de speelplaats moeten ook een tweede brug en veertig extra parkeerplaatsen aangelegd worden. Tevens komen er vijf kiss & ride stroken, waarop ouders op weg naar hun werk het kroost de auto uit kunnen zetten. Voor een veiligere schoolroute worden maatregelen genomen. Zo komt er bij de entree van het parkeerterrein een inritconstructie en wordt de oversteek op de Oranjelaan bij de Trompstraat verbreed.

Om het terrein in te richten, wordt een aantal bomen verwijderd. Enkele hiervan worden elders teruggeplaatst. De bedrijven die de bouwwerkzaamheden gaan uitvoeren zijn aannemer De Vries en Verburg uit Stolwijk, installateur Kuijpers uit De Meern en installateur Van den Pol uit Montfoort. Met de omwonenden wordt nog gekeken op welke manier zij actiever betrokken kunnen worden bij de brede school. Hierbij wordt gedacht aan het gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimten en/of de inrichting van het (openbare) schoolplein.