Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2011

Subsidie voor Paraplu

LISSE – De nieuwe Stichting de Paraplu ontvangt 6.745 euro subsidie; met dit geld kan de organisatie van start gaan. De Paraplu heeft per 1 juli de organisatie en begeleiding van sociaal-culturele activiteiten voor ouderen overgenomen van de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse).

De gemeente kondigde twee jaar geleden aan dat zij de SWOL-subsidiegelden in zou trekken voor activiteiten die niet tot de kerntaak behoorden. Hierdoor dreigden veel ontspanningsactiviteiten te verdwijnen. Vanuit de drie ouderenbonden is vervolgens het initiatief gekomen om de Stichting de Paraplu op te richten. Hierdoor wordt het uitgebreide pakket aan sociaal-culturele activiteiten voor senioren in Lisse behouden. Het college van burgemeester en wethouders vind dit een goede zaak, zo lieten zij dinsdag 23 augustus weten. De stichting wordt dus beloond met de opstartsubsidie van 6.745 euro.