Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2011

Wit voetje voor politie

NOORDWIJK – ‘Waarom gaat de politie wel bekeuringen uitdelen aan fietsers en bromfietsers bij strandopgangen, terwijl er dit jaar al 87 woninginbraken zijn geweest? De kans dat een inbreker bij de Noordwijker binnenkomt, is 13%. Laat de politie meer hierop inzetten dan het handhaven op de fietsen bij strandopgangen. Deze hartenkreet van Gerard Duijndam (VVD/JES) lokte een reactie uit van de burgemeester.

Lokker: ‘Ik heb het nagevraagd en de politie blijft erbij dat er geen bekeuringen aan fietsers en bromfietsers zijn geregistreerd. Wat betreft de prioriteitsstelling van de politie; die ligt meer bij woninginbraken dan bij het bekeuren van fietsers.’ De burgemeester liet weten dat de politie de afgelopen maanden 104 onafgesloten woningen is binnengetreden. Hierna lieten ze een wit voetje achter met de waarschuwing dat de volgende insluiper een crimineel zou kunnen zijn. Lokker: ‘Het is aan de huisbezitter zelf om hun woningen niet toegankelijk te laten.’