Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Vandalismefonds voor winkeliers en inwoners

NOORDWIJK – ‘Zet een vandalismefonds op voor de winkeliers in de Hoofdstraat en de Bomstraat.’ Dit nieuwe idee van commissielid Wiersema (Progressieve Combinatie) werd woensdag 5 oktober besproken tijdens de vergadering van de commissie Dienstverlening, Wmo, Bestemmingsplannen (DWB) & Financiën, Sport, Greenport (FSG).

De discussie ging over het vaststellen van de programmabegroting 2012 – 2015 en Wiersema liet weten: ‘Rondom de Hoofdstraat en Bomstraat kunnen winkeliers zich niet meer verzekeren, in verband met de vele fietsen die door de ruiten zijn gegooid. We willen kijken of een vandalismefonds kan worden opgezet. Dit vandalismefonds wordt ingezet voor mensen en bedrijven die onverzekerd geconfronteerd worden met vandalisme in dat gebied.’ Tijdens de raadsvergadering op 2 november komt zijn fractie wellicht met nadere informatie over dit idee.